Toimintakeidas Jyväskylässä on käytössä RecoveriX-aivokuntoutuslaite mm. aivoverenkiertohäiriöiden jälkitilojen kuntoutuksessa.

Aivojen plastisuuteen ja peilisoluihin perustuvan menetelmän tarkoituksena on palauttaa liike halvaantuneeseen yläraajaan, ja näin parantaa kuntoutujan elämänlaatua, omatoimisuutta ja itsenäisyyttä omassa arjessaan.

Mitä laite tekee?

Päähän kiinnitettävät anturit mittaavat aivoissa tapahtuvaa sähköistä toimintaa ja muuttavat ne liikkeiksi tietokoneen näytölle. Samaan aikaa kohdelihakseen asetetut anturit antavat lihakseen ajatuksen toimintaa vastaavan impulssin. Jos esimerkiksi kuntoutuja ajattelee käden nostamista pöydän pinnasta, nousee tietokoneen näytöllä oleva virtuaalikäsi ja samaan aikaan kuntoutujan lihas saa käskyn samaan liikkeeseen. Näin tuotetaan halvaantuneeseen raajaan monen eri kanavan kautta kokemus tahdonalaisesta liikkeestä. Toiston ja harjoitusten myötä aivot voivat lopulta oppia uudelleen tuottamaan liikettä halvaantuneessa raajassa.

Ketkä vastaavat kuntoutuksesta?

Toimintakeidas Jyväskylän käsiklinikalla RecoveriX-kuntoutusta antavat laillistetut toimintaterapeutit, jotka ovat aivoverenkiertohäiriöiden jälkitilojen kuntoutuksen ammattilaisia.

Kenelle kuntoutus sopii?

Menetelmä soveltuu aivoverenkiertohäiriöiden jälkitiloihin aina akuuttivaiheesta kroonisen vaiheen kuntoutukseen. Kuntoutuksesta voivat hyötyä aivoverenkiertohäiriöstä kuntoutuvien lisäksi myös henkilöt, joilla on muunlaisia aivovaurioista johtuvia toimintakyvyn häiriöitä

Jo lyhyen harjoittelujakson jälkeen on ollut nähtävissä aivojen aktivaatiotason lisääntymistä, mikä tukee motoristen toimintojen palautumista.

Suositeltu hoitosarja on 20-25 kertaa.

Laitteiston valmistajan sivut

Tutustu myös RecoveriX Facebook-sivuihin.

Kysy lisää ja varaa oma aikasi kuntoutukseen tanja.hakkarainen(at)toimintakeidas.fi, 040 8289 600