Blogi

Ajatuksia ja ideoita herättäviä kirjoituksia.

Mitä lasten toimintaterapiassa tapahtuu?

Mitä lasten toimintaterapiassa tapahtuu?

Lasten toimintaterapiaa tukee lapsen kasvua ja siitä on apua muun muassa silloin, kun lapsi kompastelee, on levoton, ei hallitse voimankäyttöä tai ei suoriudu päivittäisistä askareista.

Toimintaterapiassa lasta ei lähdetä puskemaan suoraan tiettyä haastetta kohti. Terapia toteutetaan pääasiassa erilaisten leikkien kautta. Esimerkiksi, jos vartalon ja liikkeiden hallinnassa on haasteita, voidaan leikkivälineitä sijoittaa tiettyyn paikkaan ja pyytää lasta hakemaan ne sieltä. Näin vartalon hallintaa harjoitetaan automaattisesti ja huomaamatta muun toiminnan ohessa.

Leikkiessä toiminnassa täytyy olla mukana niitä asioita, joita lapsi osaa ja väliin sijoitetaan niitä elementtejä, joissa joutuu ponnistelemaan, ylittämään itsensä ja harjoittelemaan.

Toimintaterapeutin ammattitaitoon kuuluu se, että osataan löytää, missä se haaste on ja miettiä, missä muussa toiminnassa tarvitaan sitä samaa otetta tai motoriikkaa. Tarttumista ja irrottamista harjoitellaan rakentelun ja pelien kautta, eikä tarvitse välttämättä käyttää juuri niitä saksia tai ruokailuvälineitä, joiden kanssa haasteita on ollut.

Vanhemmat otetaan mukaan toimintaterapiaan

Toimintaterapiaamme kuuluu myös se, että vanhempia opetetaan ohjaamaan lasta arjen tilanteissa. Vanhempi voi tehdä kotona ihan samoja harjoitteita kuin mitä toimintaterapeuttimme tekevät vastaanotolla.

Vanhemmat ovat pääasiassa olleet hyvin tyytyväisiä toimintaterapiaan ja siihen, että myös he saavat uusia työkaluja lapsen kehityksen tukemiseen.

Parasta palautetta työssämme ovat lasten onnistumiset. Minulla oli kerran asiakkaana eräs ihana pieni poika, jolla oli monella alueella toiminnallisia haasteita. Hän oli alkuun aika arka, eikä halunnut ottaa kynää käteen, koska hän ei mielestään ollut hyvä siinä. Kannustin häntä kynän käyttöön, piirtelimme yhdessä ja toin iloa toimintaan ja leikkiin erilaisilla pienillä tehtävillä. Oli todella suuri ilo kuulla, kun hän ensimmäisen kerran hihkaisi intoa puhkuen, että ”vitsi mä oon hyvä”.

On tärkeää muistaa, että lasta ei verrata muihin saman ikäisiin, vaan ainoastaan häneen itseensä. Aina, kun lapsi oppii jotain itselle uutta, se on juhlimisen paikka, oli asia mikä tahansa.

Pyrimme vastaanotollamme luomaan myönteisen ja tukevan ilmapiirin, jossa lapsen on turvallista olla oma itsensä ja tehdä itselle mieluisia asioita. Eräs lapsi totesi kuntoutussuunnittelupalaverissa, että hän haluaa toimintaterapian jatkuvan ikuisesti, koska hän on oppinut siellä niin paljon.

Haluan kannustaa kaikkia vanhempia rohkeasti pohtimaan toimintaterapian mahdollisuuksia. Jos lapsella on sairaskuluvakuutus, voitte mennä omalle yksityislääkärille ja pyytää lähetettä toimintaterapia-arvioon. Teemme arvion ja jos terapialle on tarvetta, lääkäri tekee suosituksen vakuutusyhtiölle.

Lue lisää lasten toimintaterapiasta ja ota rohkeasti yhteyttä!

Vad händer vid ergoterapi för barn?

Vad händer vid ergoterapi för barn?

Ergoterapi för barn stöder barnets tillväxt och hjälper då barnet till exempel snubblar lätt, är rastlös, inte kan kontrollera sina krafter eller inte klarar av vardagliga aktiviteter. Lue koko artikkeli!

Lasten toimintaterapia tukee lapsen kasvua

Lasten toimintaterapia tukee lapsen kasvua

Jokainen lapsi voi saada hyötyä toimintaterapiasta. Lasten toimintaterapiaa ei ole syytä jännittää tai pelätä. Toimintaterapia tukee lapsen kasvua ja kehitystä ja esimerkiksi sairaskuluvakuutuksen turvin toimintaterapiaan pääsee helposti ja nopeasti. Lue koko artikkeli!

Ergoterapi stöder barnets tillväxt

Ergoterapi stöder barnets tillväxt

Alla barn kan få nytta av ergoterapi. Ergoterapi för barn behöver man inte oroa sig eller vara rädd för. Ergoterapi stöder barnets tillväxt och utveckling och är snabbt och enkelt tillgänglig med till exempel sjukvårdsförsäkring. Lue koko artikkeli!

NUOTTI-valmennus tuo apua nuoren tulevaisuuteen

NUOTTI-valmennus tuo apua nuoren tulevaisuuteen

Viime vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos on helpottanut syrjäytymisvaarassa olevien nuorten pääsyä ammatilliseen kuntoutukseen. NUOTTI-valmennus on matalan kynnyksen valmennus, joka on kehitetty nuorten tarpeita ajatellen. Lue koko artikkeli!

NUOTTI-coachning stöder unga mot framtiden

NUOTTI-coachning stöder unga mot framtiden

Lagändringen som trädde i kraft i början av förra året har underlättat tillträdet till yrkesinriktad rehabilitering för unga som riskerar social utslagning. Lue koko artikkeli!

Mitä etäterapia on?

Mitä etäterapia on?

Etäterapialle on ollut paikkansa ennen nykyistä poikkeustilannettakin. Kun kuntoutuja ja terapeutti asuvat pitkän välimatkan päässä toisistaan, on kätevämpää järjestää tapaamiset videoyhteyksin. Lue koko artikkeli!

Vad är distansterapi?

Vad är distansterapi?

Det har funnits ett behov av distansterapi även innan det nuvarande undantagstillståndet. När rehabiliteringsklienten och terapeuten bor långt från varandra, är det behändigare att träffas med hjälp av videoanslutning. Således var det redan bekant för oss på Toimintakeidas när vi fick uppmaningen att övergå till distansterapi och distanscoachning. FPA rekommenderar fortfarande att terapi genomförs på… Lue koko artikkeli!

Toimintaterapeutin päivä koulukäynneillä

Toimintaterapeutin päivä koulukäynneillä

Aamulla Toimintakeitaan toimintaterapeutti Niina Panina hyppää autoon ja starttaa sen kohti Päijät-Hämettä. Edessä on työpäivä alakoulussa ja päivän aikana tarvittavat terapiavälineet ovat pakattu mukaan. Automatkalla maalaismaisema vilisee ohitse ja Niina orientoituu tulevaan päivään kertaamalla edellisten terapiakertojen tapahtumat sekä kirkastamalla mielessään päivän suunnitelman. Kun Niina saapuu koulun pihaan, vastaan rientää iloisesti tervehtiviä koululaisia, jotka kysyvät ”otatsä… Lue koko artikkeli!

Toimintakeitaan yleiset harrasteryhmät keväälle 2019

Toimintakeitaan yleiset harrasteryhmät keväälle 2019

Yleistä ryhmistä Yleiset harrasteryhmät ovat matalan kynnyksen toimintaa, johon ovat tervetulleita kaikki, joilla on innostus oppia, toimia ja liikkua! Harrasteryhmät toteutetaan seikkailukasvatuksellisella otteella ja niiden tarkoitus innostaa liikkumaan sekä seikkailu- ja luontotoimintojen pariin. Ryhmäkertoja on yhteensä 12, kerran viikossa tunnin verran, jollei toisin sovita. Ryhmien hinta on 180 euroa. Hintaan sisältyy kertojen seikkailullinen ohjelma, tarvittavat… Lue koko artikkeli!

Ota yhteyttä

Terapeuttimme auttavat Sinua mielellään mieltäsi askarruttavissa asioissa ja oikean palvelun varaamisessa.

040 848 4093

0400 558 283

info@toimintakeidas.fi
Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä

Yhteystiedot

Helsinki, Kamppi

Annankatu 31-33 C 36
00100 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Helsinki, Itäkeskus

Itäkatu 76
00930 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Jyväskylä

Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
Tutustu toimipisteeseen

Joensuu

Siltakatu 12 A, 4. krs
80100 Joensuu
Tutustu toimipisteeseen

Kitee

Olkontie 4 C 20
82500 Kitee
Tutustu toimipisteeseen

Keuruu

Koulutie 5 (linja-autoasema)
42700 Keuruu
Tutustu toimipisteeseen

Äänekoski

Torikatu 2, 2. krs
44100 Äänekoski
Tutustu toimipisteeseen

Tilaa uutiskirje