Blogi

Ajatuksia ja ideoita herättäviä kirjoituksia.

Arki toimivaksi toimintaterapian keinoin

Arki on täällä taas! Kesä on vierähtänyt elokuun puolelle, ja suurimmalla osalla on arki vastassa viimeistään tällä viikolla. Sorvin ääreen palaaminen voi herättää monenlaisia tunteita.

Toiset ovat jo edellisenä iltana innoissaan järjestelemässä uutta koulureppuaan, ja jotkut katsovat hyvissä ajoin ensimmäisen päivän vaatekerraston valmiiksi. Toisia taas ajatus loman päättymisestä jännittää, ahdistaa ja surettaa.

Vastassa voi olla monenlaista muutosta: opettaja voi vaihtua, eikä toisinaan uudesta opettajasta ole tietoa ennen ensimmäistä koulupäivää. Joku vaihtaa koulua täysin uuteen ympäristöön. Myös koulutusasteen muuttuminen esimerkiksi esikoulusta peruskouluun tai sieltä ylöspäin mietityttää monia.

Iän karttumisen myötä kasvaa myös vastuu itsestä. Vanhat, tutut käytännöt muuttuvat, ja edessä saattaa olla paljon aivan uudenlaisia haasteita. Tämä on myös vanhemmille uuden opettelun aikaa. Uudet kujeet saattavat joskus aiheuttaa päänvaivaa, kun ollaan tuntemattoman edessä.

Onneksi toimintaterapiasta löytyy keinoja! Voimme yhdessä opetella reittiä ja itsenäistä liikkumista erilaisilla kulkuvälineillä. Autamme tarvittavien apuvälineiden hankkimisessa ja käytön opettelussa, ja ratkomme yhdessä uuden tilanteen luomia pulmia.

Toimintaterapeutti rientää apuun

Mielikuvamatkat ensimmäiseen päivään voivat madaltaa arkeen siirtymisen kynnystä ja poistaa jännitystä. Voimme vaikkapa piirtää sarjakuvan ensimmäisestä päivästä, ja käydä sen kautta läpi erilaisia tilanteita. Meillä toimintaterapeuteilla kun on tarpeen tullen yksi jos toinenkin jänis hatussa!

Tässä kuussa blogissa ihmetellään arkea. Tarkastelemme asiaa toimintaterapian näkökulmasta, ja haluamme jakaa kanssanne muutamia hyväksi havaittuja vinkkejä. Nyt onkin siis hyvä hetki laittaa Toimintakeitaan blogi, Instagram ja Facebook -sivustot seuraukseen, syksy tulee olemaan täynnä kutkuttavaa materiaalia. Kyseisille sivustoille pääset yksinkertaisesti yllä olevia linkkejä klikkaamalla.

Seuraavalla kerralla esittelemme erilaisia keinoja helpottaa avainnippuun liittyviä ongelmia, joten palataan asiaan pian!

Toimeliasta elokuuta kaikille!

 

Sorry, comments are closed for this post.

Ota yhteyttä

Terapeuttimme auttavat Sinua mielellään mieltäsi askarruttavissa asioissa ja oikean palvelun varaamisessa.

040 848 4093

0400 558 283

info@toimintakeidas.fi
Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä

Yhteystiedot

Helsinki, Kamppi

Annankatu 31-33 C 36
00100 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Helsinki, Itäkeskus

Itäkatu 7
00930 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Jyväskylä

Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
Tutustu toimipisteeseen

Joensuu

Siltakatu 12 A, 4. krs
80100 Joensuu
Tutustu toimipisteeseen

Kitee

Olkontie 4 C 20
82500 Kitee
Tutustu toimipisteeseen

Keuruu

Koulutie 5 (linja-autoasema)
42700 Keuruu
Tutustu toimipisteeseen

Äänekoski

Torikatu 2, 2. krs
44100 Äänekoski
Tutustu toimipisteeseen

Tilaa uutiskirje