Blogi

Ajatuksia ja ideoita herättäviä kirjoituksia.

Arkikello avuksi aamun rytmittämiseen

Suurimmalla osalla perheistä aamut eivät ole kuten muromainoksissa, jossa pellavapäiset lapset juoksevat ilosta hihkuen nauttimaan aamiaista hyvin levänneiden, huoliteltujen vanhempien kanssa yhteisen pöydän ääreen, auringon loistaessa kultaisena ikkunasta sisään. Todellisuudessa arkiaamut voivat olla melkoista haipakkaa.

Yhdellä roikkuu vielä paahtoleivän palanen suupielestä samalla, kun housuja kiskotaan jalkaan. Toisen pitää juosta ovelta takaisin, kun kännykkä unohtui. Kolmas käy juomassa hörpyn mehua, juoksee etsimään sukkia, ja repustakin ovat kaikki kirjat vielä ties missä. Yleensä kaikki nämä vielä saman perheen sisällä, samana aamuna.

Hengästyttää ajatuskin. Kuitenkin kaaottiset aamut ovat varmasti tuttuja aivan jokaiselle.

 

Kellon kanssa kilpaa

Hätä ei onneksi ole ollenkaan tämän näköinen. Seuraavalla videolla haluamme esitellä meille monien arkiaamujen pelastuksen: arkikellon!

Arkikellon idea on yksinkertainen mutta nerokas: kellotaulu edustaa yhtä tuntia. Perhe voi vaikka yhteistuumin miettiä, mitä kaikkea tunnin aikana täytyy saada tehtyä. Paljonko aikaa tarvitaan aamupesuihin? Kauanko syödään? Missä välissä puetaan vaatteet ylle, ja miten kauan sen parissa halutaan viettää aikaa?

Kun yhteisestä ajankäytöstä on sovittu, ei muuta kuin tuumasta toimeen, ja alla olevan videon ohjeiden mukaisesti oma arkikello seinälle! Kello on hyvä ripustaa oikean kellon viereen: niin on helppo seurata, missä iso viisari liikkuu, ja mitä nyt olisi tarkoitus tehdä.

Tämä yksinkertainen kikka tuo arkiaamuihin järjestystä ja sen kautta rauhaa, kun vaiheissa edetään yksi kerrallaan. Samalla tulee opeteltua hauskalla tavalla kellon seuraamista. Suosittelemme kokeilemaan!

Sorry, comments are closed for this post.

Ota yhteyttä

Terapeuttimme auttavat Sinua mielellään mieltäsi askarruttavissa asioissa ja oikean palvelun varaamisessa.

040 848 4093

0400 558 283

info@toimintakeidas.fi
Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä

Yhteystiedot

Helsinki, Kamppi

Annankatu 31-33 C 36
00100 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Helsinki, Itäkeskus

Itäkatu 7
00930 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Jyväskylä

Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
Tutustu toimipisteeseen

Joensuu

Siltakatu 12 A, 4. krs
80100 Joensuu
Tutustu toimipisteeseen

Kitee

Olkontie 4 C 20
82500 Kitee
Tutustu toimipisteeseen

Keuruu

Koulutie 5 (linja-autoasema)
42700 Keuruu
Tutustu toimipisteeseen

Äänekoski

Torikatu 2, 2. krs
44100 Äänekoski
Tutustu toimipisteeseen

Tilaa uutiskirje