Blogi

Ajatuksia ja ideoita herättäviä kirjoituksia.

Kesä kutsuu leikkimään!

”Kesä on ihmisen parasta aikaa” kuuluu sanonta, ja Suomessa kesästä nauttiminen on rajoitettu vain muutamaan kuukauteen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kesäleikeistä ehtisi ottaa kaikkea huvia ja hyötyä irti. Koululaisten lomat ovat aivan nurkan takana ja kesällä ehtii keksimään monenlaista puuhaa. Katso vinkkimme taitoja ja valmiuksia kehittäviin kesäleikkeihin!

Aistit aktiiviseksi leikin lomassa

Leikkiessä kehittää huomaamattaan lukuisia asioita. Hiekkaleikit hellivät tuntoaistia ja kehittävät koko käsien toimintaa. Keinuessa ja kieppuessa saa vahvistusta tasapaino- ja liikeaistille. Luonnonhelmassa liikkuessa voi tuoksutella ja maistella luonnon antimia. Paljain jaloin liikkuminen eri alustoilla tuottaa uudenlaisia aistimuksia jalkapohjille ja samalla kehittyy huomaamatta myös motoriset taidot. Leikkiin voi yhdistää myös hahmotusharjoituksen: kuka löytää eniten erilaisia kasveja tai kiviä? Luontoon kannattaa lähteä retkelle tutkimaan myös lintuja ja metsän eläimiä ja epätasaisessa maastossa liikkuminen kehittää myös aikuisen motoriikkaa. Samalla saa ilmaisen luonnon tarjoaman mindfullness-hetken!

Kesällä kukkii myös luovuus

Kesällä kannattaa hyödyntää niitä mahdollisuuksia, joita talvisin ei ole. Mikset siis kokeilisi maalata katuliiduilla huikaisevia taideteoksia? Tai tehdä kokonaista omaa maailmaa maalaamalla kiviä ja hyödyntämällä luonnon aineksia. Käpylehmät ovat olleet lasten leluja jo vuosia ja toimivat edelleen mainiosti. Näitä toimintoja suunnitellessa ja toteuttaessa lapset saavat tuoda esille omaa mielikuvitustaan ja nämä puuhat ovat olleet suosiossa myös toimintaterapiassa jo vuosien ajan. Lapsia voi myös kannustaa keksimään omia peliä ja leikkejä. Mitähän saisi aikaan, jos välineenä olisi saippuakuplat tai leija? Lapsen leikki kehittää sosiaalisia taitoja ja toiminnanohjausta ja valmistelee koulussa tarvittavia taitoja varten.

Perheen yhteistä aikaa

Kesällä monella perheellä on enemmän yhteistä aikaa ja vanhempien huomio on lapsille ensiarvoisen tärkeää. Kesäpelit ja mukava yhteinen puuhastelu tiivistää koko perheen vuorovaikutusta ja antaa virtaa jaksamaan lomien jälkeen. Lapset voi ottaa mukaan myös puutarhatöihin tai onkiretkelle. Kesällä tabletit ja puhelimet voi jättää odottamaan sadepäiviä ja järjestää vaikka koko perheen olympialaiset. Jos pihapiiristä löytyy muitakin innokkaita, niin mukaan saa enemmän osallistujia. Palkinnoksi voi olla vaikka lettukestit tai saunahetki. Rauhallisina hetkinä lapsen kanssa on helppo käydä läpi asioita, jotka ovat jääneet painamaan mieltä. Touhukkaan päivän jälkeen uni maittaa varmasti niin lapselle kuin aikuisellekin.

Jaa omat kesävinkkisi Toimintakeitaan Facebook-sivuilla!

Sorry, comments are closed for this post.

Ota yhteyttä

Terapeuttimme auttavat Sinua mielellään mieltäsi askarruttavissa asioissa ja oikean palvelun varaamisessa.

040 848 4093

0400 558 283

info@toimintakeidas.fi
Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä

Yhteystiedot

Helsinki, Kamppi

Annankatu 31-33 C 36
00100 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Helsinki, Itäkeskus

Itäkatu 7
00930 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Jyväskylä

Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
Tutustu toimipisteeseen

Joensuu

Siltakatu 12 A, 4. krs
80100 Joensuu
Tutustu toimipisteeseen

Kitee

Olkontie 4 C 20
82500 Kitee
Tutustu toimipisteeseen

Keuruu

Koulutie 5 (linja-autoasema)
42700 Keuruu
Tutustu toimipisteeseen

Äänekoski

Torikatu 2, 2. krs
44100 Äänekoski
Tutustu toimipisteeseen

Tilaa uutiskirje