Tietopankki

Tietopankistamme löydät tietoa vaivoista ja apua tilanteeseesi.

ADHD

ADHD on lapsilla ja nuorilla esiintyvä aikuisikään jatkuva häiriö, jossa yhdinoireina on kehitystasoon sopimaton jatkuva tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus. Oireet alkavat jo lapsuudessa. Ennen diagnoosin asettamista oireiden tulee kestää vähintään puolen vuoden ajan ja olla suhteellisen riippumattomia ympäristön olosuhteista. ADHD:n esiintyvyys lapsilla ja nuorilla on noin 5 % ja aikuisilla noin 2-3 %.

Tarkkaamattomuus näkyy arjessa mm. vaikeutena seurata ohjeita ja keskittyä meneillään oleviin toimintoihin, ulkopuolisista ärsykkeistä häiriintymisenä ja pitkäkestoisten tehtävien välttelynä.Yliaktiivisuus illmenee mm. jatkuvana motorisena liikehdintänä ja/tai puhumisena ja kyvyttömyytenä olla paikallaan. Impulssiivisuus ilmenee mm. toistuvana vaikeutena odottaa omaa vuoroaan ja toisten keskeyttämisenä. Samanaikaisesti esiintyviä häiriöitä ja sairauksia ovat mm. univaikeudet, oppimisvaikeudet, aistisäätelyn häiriö ja hieno- ja karkemotoriikan ongelmat.

Oireiden ja niiden seuraamusten, kuten jatkuvan negatiivisen palautteen, takia lapsen tai aikuisen itsetunto saattaa kärsiä, minkä takia häiriön tunnistaminen ja tukitoimien alulle saattaminen on ensiarvoisen tärkeää. ADHD:seen liittyville positiivisille piireille, kuten energisyydelle ja idearikkaudelle, tulee antaa huomiota ja lasta tai aikuista tulee ohjata painottamalla toivotunlaista käytöstä kieltämisen sijaan.

Ota yhteyttä

Terapeuttimme auttavat Sinua mielellään mieltäsi askarruttavissa asioissa ja oikean palvelun varaamisessa.

040 848 4093

0400 558 283

info@toimintakeidas.fi
Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä

Yhteystiedot

Helsinki, Kamppi

Annankatu 31-33 C 36
00100 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Helsinki, Itäkeskus

Itäkatu 7
00930 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Jyväskylä

Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
Tutustu toimipisteeseen

Joensuu

Siltakatu 12 A, 4. krs
80100 Joensuu
Tutustu toimipisteeseen

Kitee

Olkontie 4 C 20
82500 Kitee
Tutustu toimipisteeseen

Keuruu

Koulutie 5 (linja-autoasema)
42700 Keuruu
Tutustu toimipisteeseen

Äänekoski

Torikatu 2, 2. krs
44100 Äänekoski
Tutustu toimipisteeseen

Tilaa uutiskirje