Toimintaterapia etänä

Toiminnalliset menetelmät sopivat etäterapiaan varsin hyvin. Terapeutti ohjaa asiakasta videokuvan välityksellä ja voi näin antaa asiakkaalle erilaisia tehtäviä, joiden tekemistä terapeutti seuraa ja ohjaa etänä. Terapeutti sopeuttaa harjoitteet asiakkaan kotiympäristöön sopivaksi ja tarvittaessa lähettää asiakkaalle välineitä terapian toteuttamista varten.

Päivittäisiä toimia harjoiteltaessa asiakas voi esimerkiksi siivota kotiaan tai tehdä keittiössään ruokaa ja oppii näin käyttämään sieltä omasta kotoa löytyviä välineitä. Terapeutti ohjaa tekemistä videon välityksellä.

Etäterapia sopii erinomaisesti niihin tilanteisiin, kun kuntoutujalla on kotonaan avustaja, joka auttaa häntä terapian aikana. Tämä on oivallinen hetki kouluttaa avustaja sekä kuntoutujan lähipiiri tekemään harjoitteita kuntoutujan kanssa. Tätä kautta kuntoutuminen voi siirtyä asiakkaan arkeen, kun avustaja tai perheenjäsen oppii tekemään esimerkiksi kuntoutujan tarvitsemia venytyksiä.

Lasten kanssa terapeutti toimii samoin kuin vastaanotolla, mutta etäterapiassa vanhempi on usein jollain tavalla mukana terapiassa. Tämä tehostaa yhteistyötä ja vie toimintaterapiaa myös lapsen arkeen.

 

Asiakasturvallisuus ja terapian hyvä laatu ovat keskeisiä asioita myös etäterapiassa. Terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus, kuten terapiassa yleensäkin. Toimintakeidas huolehtii, että etäyhteys on lainmukainen ja tietoturvallinen. Asiakas puolestaan varmistaa oman laitteensa tietoturvan.

Tiesitkö, että kotikäyntialueitamme ovat muun muassa: pääkaupunkiseutu, Joensuu, Ilomantsi, Kitee, Tohmajärvi, Jyväskylä ympäristöineen, Ääneseutu, Sysmä, Konnevesi, Laukaa, Hankasalmi, Kangasniemi, Keuruu, Petäjävesi ja Haapamäki - tai tarpeen mukaan!

Ota yhteyttä

Terapeuttimme auttavat Sinua mielellään mieltäsi askarruttavissa asioissa ja oikean palvelun varaamisessa.

040 848 4093

0400 558 283

info@toimintakeidas.fi
Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä

Yhteystiedot

Helsinki, Kamppi

Annankatu 31-33 C 36
00100 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Helsinki, Itäkeskus

Itäkatu 7
00930 Helsinki
Tutustu toimipisteeseen

Jyväskylä

Väinönkatu 1
40100 Jyväskylä
Tutustu toimipisteeseen

Joensuu

Siltakatu 12 A, 4. krs
80100 Joensuu
Tutustu toimipisteeseen

Kitee

Olkontie 4 C 20
82500 Kitee
Tutustu toimipisteeseen

Keuruu

Koulutie 5 (linja-autoasema)
42700 Keuruu
Tutustu toimipisteeseen

Äänekoski

Torikatu 2, 2. krs
44100 Äänekoski
Tutustu toimipisteeseen

Tilaa uutiskirje